صادرات مغز پسته

 

صادرات مغز پسته در کنار صادرات بهترین نوع پسته، طرفداران خاص خود را دارد. از تمام انواع پسته های مرغوب که در کارخانه برای صادرات جداسازی می شوند، تقریباً ۹۰ درصد حجم تولیدی، به مغز پسته تبدیل شده و برای صادرات در بسته بندی های شکیل قرار می گیرند. قیمت این محصولات برای صادرات مغز پسته تقریباً بالا است چرا که فراوری مواد اولیه و هزینه های بسته بندی، قابل توجه می باشد.

 

زمانی که باغدار، بهترین نوع پسته را پرورش می دهد تا به منظور صادرات مغز پسته آن را برداشت کند، معمولاً هزینه های نگهداری از درختان پسته و همچنین برداشت محصول برای او تقریباً گران تمام می شود.

 

باغدار باید پسته ها را زمانی برداشت کند که مغز آنها هنوز نرم و سبک است؛ به این ترتیب است که بهترین نوع مغز پسته تولید می‌شود و قیمت نهایی آن نیز گران خواهد بود. هر چه مغز پسته، سبزتر باشد، قیمت صادرات مغز پسته، بالاتر خواهد شد. در حال حاضر، بیشترین صادرات مغز پسته ایران به کشورهای فرانسه، ایتالیا و آلمان ثبت شده است.

 

انواع صادرات مغز پسته


صادرات مغز پسته در اشکال مختلف انجام می شود؛ به این مفهوم که مغز پسته پس از این که در کارخانه فرآوری شد، هم به صورت خلال پسته و هم به صورت کامل و همچنین به صورت لپه پسته، بسته بندی شده و به فروش می رسد. از خلال پسته در تهیه انواع سوهان، شیرینی و یا بستنی استفاده می شود.

 

صادرات مغز پسته از نظر تامین مواد اولیه برای تولید کنندگانی که در حوزه صنایع غذایی فعالیت می‌کنند، بسیار اهمیت دارد؛ مخصوصاً آن هایی که در تولید سوغاتی و خوراکی های خوشمزه مشغول به فعالیت هستند. یکی از پرمصرف‌ترین مشتریانی که از مغز پسته استفاده می کنند، تولید کنندگان گز و سوهان هستند.

 

صادرات مغز پسته ایران در تمام کشورهای جهان بازار پر رونقی دارد. این خوراکی خوشمزه هم به صورت بسته بندی صادراتی کوچک و هم به صورت فله ای بر اساس تقاضای مشتری و استانداردهای کشور متقاضی خرید پسته صادراتی، انجام می گوید.

 

چرا قیمت مغز پسته، گرانتر است؟


همان طور که در قسمت بالا نیز اشاره کردیم، به دلیل این که پسته ها برای تولید مغز پسته صادراتی، اندکی زودتر از اینکه پسته کاملاً برسد، برداشت می‌شود و همچنین هزینه های بالاتری برای جدا کردن پوست از مغز پسته تحمیل می ‌شود، قیمت نهایی صادرات مغز پسته افزایش پیدا می‌کند.

 

از طرف دیگر، مغز پسته، تحت فرایندهای خاص نظیر حرارت دهی توسط آب گرم، جدا کردن پوسته فوقانی و همچنین تبدیل به خلال پسته یا لپه پسته قرار می گیرد؛ بنابراین تمام این مراحل، هزینه هایی را برای تولید کننده ایجاد می کند. در نهایت، انواع مغز پسته حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از وزن اولیه خود را از دست می دهد و به دلیل گذر از مراحل فوق، قیمت بالاتری خواهد داشت.

 

گروه بازرگانی ویمکس 09138183219