انواع پسته، خوشمزه ترین و مقوی ترین خشکبار است که در میان سایر انواع آجیل از محبوبیت بیشتری برخوردار می باشد. انواع پسته صادراتی در حقیقت از نظر ارزش تغذیه ای، خواصی مشابه یکدیگر دارند.
تمام انواع پسته، خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و دارای ویتامین ها، عناصر مغزی برای رشد بدن هستند. همین عامل موجب شده است میزان تقاضا برای خرید عمده بهترین نوع پسته صادراتی، همواره رو به افزایش باشد. از پسته صادراتی در تهیه خوراکی های خوشمزه نظیر انواع بستنی شیرینی و میان وعده ها استفاده می شود.
بهترین نوع پسته صادراتی ایران پسته احمد آقایی در رفسنجان است. این گونه ها شامل پسته هایی هستند که از نظر شکل ظاهری، بلند و کشیده تر می باشند و طعم بسیار مطلوبی دارند. خوشمزه ترین نوع پسته رفسنجان همین پسته احمد آقایی است.
پسته فندقی همانطور که از نام آن مشخص است از نظر شکل و اندازه تقریباً کوچک است، اما مزه خوبی دارد؛ از نظر حجم بسته بندی مقرون به صرفه تر است چرا که در یک بسته، تعداد بیشتری از آنها جا می گیرد. در مقابل، بهترین نوع پسته صادراتی ایران از نوع پسته کله قوچی، ابعاد درشت تری دارد و مغز پسته در داخل پوسته، نمایان تر است. از این پسته معمولاً برای پذیرایی استفاده می شود.
برای این که بهترین نوع پسته صادراتی را انتخاب کنید باید بهترین پرورش دهنده پسته را که می تواند مرغوب ترین گونه های انواع پسته را پرورش دهد، شناسایی کنید. معمولاً تمام باغداران بخش رفسنجان و برخی شهرهای دیگر می توانند بهترین پسته را پرورش دهند.
شرکت های صادر کننده بهترین نوع پسته صادراتی، پس از اینکه از محصولات بازدید کردند، قرارداد خرید عمده را با تأمین کننده امضا میکنند و سپس مراحل صادرات آغاز میگردد. در حال حاضر میزان سفارش خرید عمده پسته اکبری و پسته احمد آقایی در اولویت قرار دارد.