انواع پسته صادراتی

 

 ایران ۴ نوع پسته صادراتی دارد که به کشورهای مختلف آن را ارسال می کند. اما هر کدام از این انواع پسته صادراتی چه ویژگی هایی دارند؟ در ادامه به ویژگی های انواع پسته صادراتی ایران می پردازیم.

 

  • پسته احمد آقایی
     

پسته صادراتی احمد آقایی، یکی از انواع پسته صادراتی پر طرفدار ایرانی است که به کشورهای مختلف صادر می شود. این پسته خوش طعم و پر طرفدار معمولا برای مخلوط کردن با سایر آجیل ها و به شکل میان وعده مورد استفاده قرار می گیرد. پسته احمد آقایی از پسته های خندان محسوب می شود که به هنگامی که برای صادرات وارد بسته بندی می شوند، حتما باید حداقل میزان مجاز دهان بسته را داشته باشند. میزان درصد دهان بسته بودن پسته احمد آقایی چیزی در حدود ۵ درصد بوده که اگر از این میزان بیشتر شود، کیفیت پسته صادراتی ایران زیر سوال می رود.
 

چرا پسته احمد آقایی از طرفداران زیادی برخوردار است؟ از میان انواع پسته صادراتی، پسته احمد آقایی نه تنها پسته خوش طعم تری به نسبت سایر پسته ها به شمار می رود، بلکه به علت فراوانی که دارد از طرفداران بیشتری برخوردار است.

آیا پسته احمد آقایی به شکل مغز پسته نیز صادر می شود؟ بله! پسته احمد آقایی نه تنها به شکل با پوسته بلکه به شکل مغز شده نیز صادر می شود. مغز پسته صادراتی، از انواع پر طرفدار این پسته است. پسته احمد آقایی در بازار بین المللی با نام پستهLong به فروش می رسد. پسته صادراتی احمد آقایی به علت طعم فوق العاده ای که دارد در بازار آسیای شرقی طرفداران بی شماری را به خود جذب کرده است.

 

  • پسته اکبری
     

لقب گران قیمت ترین پسته صادراتی از میان انواع پسته صادراتی به پسته اکبری تعلق می گیرد. پسته اکبری که به پسته مجلسی نیز مشهور است را می توان به عنوان آجیل در مهمانی ها یا برای هدیه در جعبه های لوکس خریداری کرد. بنابراین پسته صادراتی اکبری در جعبه های لوکس هدیه نیز به فروش می رسد.
 

از لحاظ کیفیت پسته اکبری، فاقد دانه های ریز پسته است و در بسته بندی پسته صادراتی اکبری تمام پسته های موجود در جعبه را پسته دانه درشت تشکیل می دهد. اگر می خواهید پسته اکبری را از انواع پسته تشخیص دهید به ظاهر کشیده و رنگ آن توجه کنید. درون پوسته پسته، رنگ مغز پسته بنفش و قهوه ای به صورت ترکیبی است.

یکی از انواع پسته صادراتی که به کشورهای دیگر به خصوص کشورهای عربی صادر می شود، پسته صادراتی اکبری است. پسته اکبری نیز با نام بین المللیLong در بازار پسته صادراتی به فروش می رسد.
 

  • پسته صادراتی کله قوچی
     

پسته کله قوچی یکی دیگر از پسته هایی است که به عنوان پسته صادراتی به کشورهای عربی و دیگر کشورها صادر می شود. از ویژگی های پسته کله قوچی می توان به سنگین بودن وزن آن اشاره کرد که باعث می شود میزان خرید آن در هر کیلو کمتر از سایر پسته ها باشد. پسته کله قوچی بیشتر به عنوان پسته ای شناخته می شود که به عنوان یک میان وعده یا بخشی از یک میان وعده است (در غذاها و شیرینی هایی که پسته یکی از طعم دهنده هاست معمولا از پسته کله قوچی استفاده می شود). پسته کله قوچی از انواع پسته صادراتی است که به شکل مغز شده (بدون پوسته) و خلال نیز صادر می شود.

پسته کله قوچی به پسته شریفی نیز شهرت دارد. شناسایی پسته کله قوچی از روی سنگینی وزن آن و مغز درشتی که دارد برای همه امکان پذیر است.
 

  • پسته صادراتی فندقی
     

از لحاظ ظاهری شاید بتوان پسته فندقی را نزدیک ترین پسته به پسته کله قوچی شناخت اما یکی از ویژگی هایی که در پسته فندقی درست مخالف پسته کله قوچی است، وزن کم آن است. پسته صادراتی فندقی همان طور که از نام آن پیداست به علت شباهتی که به گرد بودن فندق دارد، به این نام شهرت یافته است. پسته فندقی را می توان به علت وزن کم و حجم زیاد یکی از انواع پسته صادراتی پر طرفدار نامید. نام دیگر پسته فندقی پسته اوحدی است. از پسته فندقی در جهت تهیه خلال پسته نیز استفاده می کنند که بخشی از آن تحت عنوان خلال پسته صادراتی به دیگر کشورها صادر می شود.