یکی از عواملی که در قیمت پسته صادراتی امروز، دخالت دارد و به نوعی، نتیجه نهایی صادرات و واردات را معین میکند و همچنین بر بازاریابی بین المللی تاثیر گذار است، مقایسه انواع پسته صادراتی و بررسی کیفیت آنها می باشد. در چهار نوع پسته که در قسمت بالا معرفی کردیم، فاکتورهایی نظیر وزن متوسط پسته در حالت خشک شده، اندازه بسته بندی ها و وزن آنها، میزان خندان بودن پسته که معیاری از باز بودن دهانه پسته است، ملاک و معیار قرار داده می شود.
همچنین نوع مصرف پسته صادراتی به طور مثال برای استفاده در آجیل، بستنی سازی، تهیه شیرینی، شکلات، انواع خوراکی های محلی و حتی غذا و همچنین ارسال به کشور مشتری، در قیمت پسته صادراتی امروز دخالت دارند.
در حال حاضر، از میان معروف ترین گونه های پسته صادراتی، پسته اکبری دارای ابعاد و اندازه های بزرگتر است اما پسته فندقی به شکل کروی و دانه های ریزتر می باشد. تمام انواع پسته از نظر طعم و ارزش غذایی، مورد تایید قرار دارند.