بهترین زعفران صادراتی ایران باید دارای استانداردهایی برای تجارت باشد و تا زمانی که این استانداردها اخذ نشود، اجازه صادرات آن داده نمی شود. آزمایشگاه ها علاوه بر تجهیزات خاصی که برای آنالیز زعفران نیاز دارند باید این کار را توسط نیروی متخصص و مجرب نیز انجام دهند بنابراین بهتر است فردی که این کار را انجام می دهد، دارای تحصیلات کارشانسی ارشد یا دکتری باشد.
آن چه باید در خصوص آنالیز زعفران صادراتی بدانید!
همیشه بحث صادرات با مباحث فروش داخلی تفاوت داشته و به علت حساسیت هایی که وجود دارد باید دقت بیشتری در آن به خرج داد. چرا باید زعفران را آنالیز کرد؟ برخی از سودجویان اقدام به فروش زعفران تقلبی (گلرنگ یا ریشه ذرت) می کنند که این کار در بازارهای خارجی می تواند منجر به بد نام شدن کشور ما در زمینه تولید و فروش زعفران صادراتی شود و حتی می تواند منجر به فلج شدن صادرات این محصول پرطرفدار شود.
برای جلوگیری از این امر (از آن جا که از گذشته تا امروز زعفران ارزآوری چشم گیری برای کشور ما داشته است) صادر کنندگان باید محصول زعفران خود را به آزمایشگاه ها فرستاده تا آنالیزهای لازم بر روی آن انجام شود. از عواقب صادرات زعفران تقلبی می توان به مصادره شدن زعفران و پرداخت جریمه اشاره کرد. به همین علت ما در این جا مبحث آنالیز زعفران صادراتی را به صورت مجزا پیگیری می کنیم.